WhatsApp, Android kullanıcılarının 'Hakkında' durum güncellemelerini belirli kişilerden gizlemelerine izin vermeleri için yeni bir özel gizlilik ayarı testi tespit edildi. 'Hakkında' durumunu, henüz beta test cihazlarına henüz mevcut olmadığı belirli kişilerden gizleme seçeneği mevcut gizlilik seçeneklerinin yanında mevcut olacaktır. Değişimin daha önce tespit edilen gelişmiş gizlilik ayarlarının bir parçası olması ve anlık mesajlaşma uygulamasındaki son görülen ve profil fotoğraf güncellemeleri için de mevcut olması muhtemeldir.
Bir raporda, WhatsApp Beta Tracker WabetAinfo, belirli kişilerden 'Hakkında' durum güncellemelerini gizlemek için uygulamadaki yeni özel gizlilik ayarını gösteren bir ekran görüntüsünü paylaştı. Kişilerimden hariç, ... ve mevcut herkesin yanında, kişilerim ve hiç kimsenin gizlilik seçenekleri ile birlikte mevcut gibi görünüyor.
WhatsApp, 'Hakkımızda' Durum Güncellemeleri Hakkında Gizliliğinin Genişletilmesi Üzerinde Çalışma Gösteriyor: Wabetainfo
Yeni Gizlilik ayarını seçen kullanıcılar, artık 'Hakkında' statü güncellemelerini göremeyen temaslarından belirli kişileri dışlayabilecektir.
WABETAINFO, Android Beta 2.21.21.8 için WhatsApp'ta yeni bir ayarı buldu, ancak beta test cihazlarına henüz mevcut olmamasına rağmen, hala gelişme altında olduğu söyleniyor.
... dışındaki kişilerim ... seçeneğinin 'Hakkında' Gizlilik Ayarları ile sınırlı olmaları muhtemel değildir ve daha önce WaBetainfo tarafından önerildiği gibi son görülen ve profil fotoğraf güncellemeleri için de kullanılabilir. Android sürümü için bir WhatsApp'ta Profile Fotoğraf Gizlilik ayarları seçeneğinin gösterilmesini gösteren bir ekran görüntüsü de geçen hafta çevrimiçi göründü.
Başlangıçta, WhatsApp, Whatsapp'ımın 2017'de Durum fonksiyonu için seçeneği sundu.
Güncellemenin kullanıcılar için uygun olacağı konusunda kesin detaylar henüz açıklanmadı. Bununla birlikte, WhatsApp'ın uzun süre test etme tarihini göz önüne alındığında, onları canlı hale getirmeden önce, 'Hakkında' Durum Güncellemeleri için Özel Gizlilik Ayarı, yakında her zaman kullanıcıları sonlandırma olasılığı mümkün değildir.
Kaynak: Gadgets 360